• banner2
  • banner3
  • vandewerf

Het Backdraft MTB team gaat vanaf heden ook clinics verzorgen

donderdag 25 juli 2013
MTB TEAM
Een lang gekoesterde droom is in vervulling gekomen, naast het runnen van het MTB team gaan we nu ook mountainbike-clinics verzorgen.
Deze zullen op verschillende niveau's gegeven worden naar gelang de vraag en wensen van de deelnemers.
Mocht u interesse hebben in een groepsclinic, privetraining of een andere soort van toerbegeleiding neemt u dan contact op via het contactformulier op de site.

27,5" serie

woensdag 31 juli 2013
MTB TEAM
Vanaf het nieuwe seizoen word het programma van de mtb's bij Centurion uitgebreid met 27,5 inch bikes. Maurice had onlangs de gelegenheid om tijdens een testweekend van Centurion Duitsland de nieuwe bikes uitgebreid te testen. Onder begeleiding van een aantal rijders van het Centurion-Vaude team en oud wielerprof Udo Bolts zijn de bikes stevig onderhanden genomen.
Dit was tevens de gelegenheid om wat nieuw materiaal van remmen en vorken te testen.

De markt van mtb's gaat langzaam aan veranderen de 26 inch bike zal tezijnertijd plaats gaan maken voor de nieuwe standaard van 27,5 inch bikes.

Vulkanbike Daun 2013

zaterdag 21 september 2013
Vulkan Bike 2013
Een topweekend is het geworden ondanks de slechte condities naar aanleiding van de regenval in Daun.
Met Rob, Patrick, Frank en Tim (gastrijder) aan de start stond er weer een uitgebalanceerd team aan de start in Daun.
De Vulkanbike marathon trekt altijd veel deelnemers naar zich toe en mag dan ook gezien worden als een eerste test op het aankomende NK marathon tijdens de Bart Brentjens Challenge in Eijsden.
Voor gastrijder Tim was het zijn eerste marathon op de MTB, nadat hij op de weg zijn kunsten al heeft vertooond gaat de jongste telg van de fam. Meusen het nu ook op de MTB proberen binnen de ploeg van Backdraft.
Na een aantal enerverende uren op de fiets kwam Rob als 1e over de finish in de categorie Masters, wat hem een fantastische en verdiende podiumplek opleverde.
Frank Meusen eindigde als 19e in de categorie Masters 2.
Patrick Koch werd 26e in de categorie Masters 2 en gastrijder Tim finishte als 23e in zijn 1ste marathon. Knap gedaan allen en een hele mooie test voor het NK