• banner2
  • banner3
  • bannerclinics
  • bannerclinics1
  • header99

Clinics & Trainingen

MTB clinics-trainingen.

Dinami 16Het rijden op een mountainbike of racefiets is voor beginners een compleet nieuwe ervaring. De fietsen zijn voorzien van smalle of brede banden en daarnaast rijd je meestal op een heel ander terrein, heuveltjes of single tracks en voor de racefiets asfalt of klinkers. Onder begeleiding van een gediplomeerd mountainbike-instructeur helpen wij je op een veilige ontspannen manier verder op weg.
Voor de gevorderde fietser bieden we ook een interessant programma aan waar de nadruk vooral ligt op het verbeteren van de techniek en vaardigheden. Op een uitdagend parcours begeleiden onze gediplomeerde instructeurs je naar een hoger niveau.

Waar en wanneer:

Bij Backdraft Bike Clinics maken we gebruik van verschillende locaties in Nederland voor het volgen van een clinic.Daarnaast hebben we een aantal vaste locaties; Oirschot, Nuenen, Schweiberg (Zuid-Limburg), Schoorl.
In de regio Zuid-Oost Brabant hebben we diverse parkoersen/routes uitgezet. Deze routes zijn aangepast aan het niveau van de groep rijders, vlak terrein voor de beginnersles en startende groepen. Heuvels, beklimmingen, afdalingen en single tracks voor de gevorderde rijders. Zo passeren we tijdens een van de clinics het hoogste punt van Brabant diverse malen
Er is echter ook de mogelijkheid om een mountainbikeclinic te starten vanaf een andere geschikte locatie, informeer bij ons naar de mogelijkheden hiervoor.

Voor wie:

  • Individiuele rijders.
  • Families.
  • Vrienden-vriendinnenclubs.
  • Sportverenigingen.
  • Bedrijven.
  • Personal training.

Niveau's van de clinics:


Onze mountainbikeclinics zijn ingedeeld in twee niveau's, daarnaast bieden wij ook personal training, groepsbegeleidingen buitenlandse reizen aan.

*Basis/beginners-clinic.


clinic bikeDeze mountainbikeclinic is ideaal voor de beginnende/startende fietser. Je hebt weinig tot geen ervaring en wil de basis-principes van het mountainbiken leren. Stapsgewijs zullen wij je deze basis-principes bijbrengen. Het tempo van deze clinic is laag, de nadruk ligt op de basistechniek van het mountainbiken. Wij verzorgen deze clinic voor groepen vanaf 6 personen op diverse locaties in het land. Tijdsduur clinic 3,5 uur.

*Ervaren/gevorderde-clinic.


Deze mountainbikeclinic is voor de ervaren tot gevorderde mountainbiker. Je hebt al enige ervaring in het mountainbiken en je fietst meerdere malen per maand. Door middel van deze mountainbikeclinic wil je je basis en mountainbike-techniek verbeteren. Het tempo van deze clinic is gemiddeld, de nadruk ligt op het verbeteren van je techniek en vaardigheden. Wij verzorgen deze clinic op een aantal uitdagende locaties in het land. Tijdsduur clinic 3,5 tot 4 uur.
Al deze clinics worden in groepsverband verzorgd op de juiste locatie. De groepen zijn nooit groter dan 10 personen in verband met de veiligheid en kwaliteit van de clinics. Bij meer dan 10 personen wordt er altijd een 2einstructeur ingezet. Daarnaast kunnen wij indien gewenst uiteraard voor de juiste mountainbikes en materiaal zorgen.

*Personal training:


Naast de mountainbikeclinics in groepsverband bieden wij ook mogelijkheid tot het volgen van een personal training.
De personal training wordt helemaal aangepast op uw niveau. Door vooraf uw doel te bepalen en daar gericht een begeleiding op af te stemmen brengen wij u de desgevraagde technieken bij. Deze personal training is zowel voor de beginnende als gevorderde mountainbiker. Maximaal 2 personen per training. Locaties en tarieven op aanvraag.

*Groepsbegeleiding:
Een begeleide mountainbiketocht onder toezicht van een van onze instructeurs behoort ook tot de mogelijkheden. Deze tocht kan op ieder gewenst niveau gereden worden. Wij passen de lengte van de tocht en het tempo tijdens de tocht aan op het niveau van de deelnemers. U hoeft zich geen zorgen te maken over de route, wij hebben deze voor u uitgezet. Door onze kennis komt u op de uitdagende routes bij u in de omgeving. Wij kunnen tevens huur-mountainbikes voor u regelen mocht u niet in het bezit zijn van een mountainbike.
Vraag bij ons naar de mogelijkheden en voorwaarden voor een heerlijke leerzame dag op de mountainbike.

Meerdaagse clinics in het buitenland


Cape Argus Zuid Afrika team Tjellens 125Om de clinic nog avontuurlijker te maken kunnen we deze ook in het buitenland verzorgen.
Deze fysieke inspanning kan dan een belangrijk onderdeel zijn een totaal programma wat gericht is op bijv. teambuilding. Wij hebben inmiddels de benodigde ervaring op dit terrein doordat wij clinics verzorgd hebben op o.a. Mallorca, Spanje, Oostenrijk, Frankrijk, Belgiƫ en Zuid-Afrika.
Wij kunnen de totale reis voor u verzorgen, maar indien je dit zelf wilt doen, kunnen wij ons beperken tot de organisatie van de clinics.

Algemeen:


Voor alle clinics geldt dat deze indien gewenst met lunch en/of diner gereserveerd kunnen worden. Net als onze clinics zijn ook de lunch en het diner van hoog niveau. De lunch en het diner zijn afgestemd op een sportieve dag.
Koffie en thee bij ontvangst is inbegrepen. Sportdrank is niet inbegrepen. Wij kunnen dit uiteraard voor u verzorgen tegen vergoeding.

Professionele trainers


Natuurlijk zijn aan ons bedrijf uitsluitend gediplomeerde trainers verbonden. De hoofdinstructeur en tevens eigenaar van Backdraft Bike Clinics is Maurice Heijnen. Maurice is NOC/NSF gecertificeerd MTB instructeur.

Eigen Risico:


Deelname aan een mountainbikeclinic geschiedt geheel op eigen risico. Het dragen van een helm is verplicht!!!! Eventuele schade, opgelopen tijdens een clinic of tocht, aan (huur-)fiets en/of helm zijn geheel voor eigen rekening.